Band of Brothers

Band of Brothers is de vereniging waar het allemaal begon. Onze groep beeld een luchtlandingstroepen uit om de herinnering aan hun opoffering levend te houden omdat zij (vaak heel jong) gestorven zijn voor onze vrijheid. Met deze passie hebben wij als vrienden onze kennis samengebracht. Door ons succes is de FAAAC ontstaan, die nu de overkoepelende vereniging is.

Three miles up and three miles down, we Band of Brothers.

Band of Brothers richt zich op de luchtlandingstroepen van het Amerikaanse leger, met name de 101st Airborne (Pathfinders and Recon platoon).
Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de luchtlandingstroepen een volledig nieuw concept. Nog nooit werd eerder uit een vliegtuig gesprongen om zo de vijand aan te vallen. Zij hadden de zwaarste training die het leger kon bieden en werden dan ook aanzien als de beste soldaten. Zij waren vastberaden, dapper en gevreesd. De meeste hadden zich vrijwillig aangemeld hetgeen ook kwam daar ze meer betaald kregen, maar de meeste wilden gewoon het beste van het beste.
Wij leggen de focus op de Easy  Company, 506th Parachute Infantry Regiment. Zij vochten van Normandië, Nederland (Market Garden) – België (Battle of the Bulge) zo naar het zuiden van Duitsland waar het centrum van het nazisme lag en hun strijd eindige uiteindelijk in Oostenrijk. Deze company had de meeste slachtoffers binnen de 101st Airborne. 49 soldaten sneuvelden van de 140 tijdens de oorlog.

Ons doel is deze helden te eren, dat doen we o.a. door in hun voetsporen te lopen en dit zo goed mogelijk uit te beelden. Uiteraard gaat het om al onze bevrijders en we willen niemand daarin te kort doen, echter vonden wij dat deze eenheid representatief om onze bevrijders te eren. 
 Wij herdenken deze soldaten in alle aspecten, hun leven, hun gevoelens, hun uniformen met al zijn toebehoren (tentenkampen, drills, wapens, mockbattles). Wij nemen deel aan evenementen en herdenkingen waarbij wij zij centraal staan en wij elke keer onze uitbeelding uniek willen maken. Ze zagen elkaar als hun broeders die hun eenheid zo sterk maakte. Wij proberen zo dicht mogelijk bij hen te staan door het zelfde gevoel van eer met elkaar om te gaan! Hiermee willen we laten zien dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is en we hopen daarmee ook toekomstige generaties daarvan bewust te maken.

Wij willen u graag helpen wanneer u voor uw herdenking of evenement, school of instelling meer wilt weten over de mogelijkheden van uitbeelding of assistentie. We maken van elke evenement een compleet unieke beleving, waarbij u als deelnemer als toeschouwer een onvergetelijk moment beleeft. Wil je ook zo een beleving meemaken? Join us!
We are Band of Brothers Belgium and The Netherlands.

Currahee